ua en ru

Авіабудівна корпорація Boeing скоротить 3 тис. чоловік персоналу в 2014 р

Корпорація Boeing (BA) - один з найбільших світових виробників авіаційної, космічної та військової техніки - планує в 2014 р. скоротити 3 тис. співробітників, повідомляє телеканал "Росія 24".

Дане рішення продиктоване урізанням витрат на військові потреби, що призведе до припинення виробництва стратегічного військово-транспортного літака C-17 Globemaster для ВПС США.

"Складальне виробництво в Лонг-Біч, Каліфорнія, закриється до 2015 р., звільнення почнуться на початку 2014 р.", - заявив представник Boeing в Чикаго.

Корпорація підкреслила, що понесе збиток в цьому кварталі на суму близько 100 млн дол., що, загалом, не відіб'ється на прогнозі компанії на 2013 р.

"Бюджет не може забезпечити додаткові покупки в ті строки, які необхідні для підтримки виробничої лінії відкриті. Тут, в Сполучених Штатах, секвестр бюджету створив значні труднощі планування для наших клієнтів і всієї авіаційної промисловості", - зазначив головний виконавчий директор оборонного блоку Boeing Денніс Мюлленбург.

Boeing протягом декількох років натякав на те, що виробництво в Лонг-Біч буде зупинено, як тільки обсяг замовлень на С-17 зменшаться. Останній літак був переданий ВПС США минулого тижня, також корпорація повинна закінчити випуск ще 22 літаків для міжнародних клієнтів.