ua en ru

Авіакомпанія "Кримські зорі" припинила здійснення рейсів з Сімферополя до Києва і Одеси

Проект кримської влади зі створення республіканської авіакомпанії "Кримські зорі" провалився. Через низьке завантаження і нерентабельність перевезень вона була вимушена закрити два з трьох здійснюваних нею рейсів. Як стало відомо, перевізник незабаром може втратити і два лізингові літаки, які складають його флот. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням прес-служби кримського республіканського комітету з транспорту і зв'язку, авіакомпанія "Кримські зорі" припинила здійснення рейсів з Сімферополя до Києва (аеропорт "Жуляни") і Одеси через недостатнє завантаження літаків. "У зв'язку з відсутністю пасажиропотоку і нерентабельністю рейси були скасовані. Залишився лише рейс до Донецька - в п'ятницю і неділю", - цитується в повідомленні голова комітету Микола Черевков. "З 35 крісел в літаку заповнені лише 3-4, з вересня по квітень півострів "вимирає". Крім того, ціни на наші квитки нижчі, ніж у інших перевізників: наприклад, 600-800 грн до Одеси в один бік і 1000-1200 грн до Києва, тоді як у конкурентів ціни складають 1800-2500 грн", - сказали в прес-службі комітету.

"Кримські зорі" є дочернім підприємством "Міжнародного аеропорту "Сімферополь" і фінансується з республіканського бюджету Криму. Працювати перевізник почав у грудні 2011 року. "Основна ідея створення авіакомпанії - організувати регіональні авіарейси по Україні і ближньому зарубіжжю і не обмежувати людей в можливості відвідин Криму зимою і літом", - заявляли співробітники "Кримських зорь" під час презентації компанії. За даними Головного управління статистики в Автономній республіці Крим, за січень-лютий 2012 року в аеропортах півострова було обслужено 63,6 тис. пасажирів.