ua en ru

Авіакомпанія Air Berlin припиняє польоти

Авіакомпанія Air Berlin припиняє польоти Фото: Air Berlin (flickr.com Aero Icarus)

Останні два рейси Air Berlin увечері 27 жовтня прибудуть в Дюссельдорф і Берлін

Німецька авіакомпанія Air Berlin припиняє польоти, останні два рейси увечері 27 жовтня прибудуть в Дюссельдорф і Берлін, передає Deutsche Welle.

"Air Berlin у цей сумний день дякує всім співробітникам, партнерам і пасажирам, які протягом багатьох років були віддані нам. Air Berlin бажає всім м'якої посадки і від імені всіх співробітників бажає всього найкращого", - заявили в компанії.

Нагадаємо, Air Berlin була другою після Lufthansa авіакомпанією в Німеччині. У серпні 2017 року його оголосила про банкрутство.

Більшу частину авіапарку Air Berlin - 81 літак - прийме Eurowings. 400 пілотів і 900 бортпровідників Air Berlin повинні подати заяви та пройти відбірковий конкурс у нового роботодавця.

При цьому профспілка радив пілотам не подавати заяви і відмовлявся укласти з Eurowings договір про умови прийому пілотів на роботу, оскільки вважав, що відбувається "переходом підприємства до нового власника", при якому співробітники автоматично продовжують працювати на попередніх умовах.

Згідно з умовами Eurowings, пілоти Air Berlin, якщо їх візьмуть на нову роботу, в залежності від колишньої посади будуть змушені працювати за меншу зарплату.