ua en ru

У Німеччині другий за величиною авіаперевізник оголосив себе банкрутом

У Німеччині другий за величиною авіаперевізник оголосив себе банкрутом Фото: Air Berlin (wikimedia.org Johannes)

Авіакомпанія Air Berlin заявила про початок процедури банкрутства

У Німеччині другий за величиною після Lufthansa авіаперевізник Air Berlin заявив про початок процедури банкрутства. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на заяву компанії.

"Air Berlin подала заяву про неплатоспроможність після того, як ведучий акціонер національна авіакомпанія ОАЕ Etihad Airways призупинив фінансову допомогу авіакомпанії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, відповідні документи були подані в суд у Берліні. Компанія також веде переговори з Lufthansa та іншими авіаперевізниками про продаж частини свого бізнесу. Так, Etihad володіє 29,2% Air Berlin.

Наголошується, в той же час як компанія Air Berlin, в якій працює 8,6 тис. співробітників, буде продовжувати літати з допомогою державної позики, якого, ймовірно, вистачить до середини листопада.

Так, компанія проводила реструктуризацію, щоб скоротити витрати, вжиті заходи включали в себе лізинг частини свого флоту Lufthansa. За останні 6 років збитки авіакомпанії склали 2,7 млрд євро, чистий борг досяг позначки 1,2 млрд євро.

У Air Berlin також заявили, що не будуть домагатися захисту від банкрутства для двох підрозділів - Niki Luftfahrt і Leisure Cargo.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра інфраструктури України Володимира Омелян, що він переконаний у поверненні авіаперевізника Ryanair України в цьому році.