ua en ru

Авіакатастрофа в Ростові: слідчі відтворили картину падіння Boeing

Авіакатастрофа в Ростові: слідчі відтворили картину падіння Boeing Фото: місце аварії Boeing 737-800

Однак у експертів поки що немає розуміння причин катастрофи літака

Слідчі відтворили попередню картину падіння Boeing 737 в аеропорту Ростова-на-Дону, проте розуміння причин того, що сталося у експертів поки що немає. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело, близьке до авіаційним властям.

За словами співрозмовника, огляд місця події поки дозволив відтворити тільки попередню картину катастрофи. Він повідомив, що при другому заході на аеропорт пілот Boeing в якийсь момент припинив посадку і став йти на третє коло. Однак на висоті близько 900 метрів при швидкості понад 400 кілометрів на годину літак нахилився на лівий бік і майже вертикально врізався в землю. Після цього він вибухнув і загорівся.

За словами джерела, пориви вітру в момент катастрофи досягали 11-17 метрів в секунду, однак бічного вітру не було. Також немає даних про які-небудь технічні проблеми на борту - екіпаж цього не повідомляв.
Співрозмовник зазначив, що поки можна висувати лише припущення, що сталося з літаком.

"Поки немає навіть чіткого розуміння, скільки точно він здійснив кіл, намагаючись здійснити посадку. Що стосується інформації "Флайрадара", вона приймається лише до відома", - додав він.

Нагадаємо, пасажирський лайнер Boeing 737-800, який летів з Дубаї, зазнав аварії в аеропорту Ростова-на-Дону 19 березня під ранок. За даними МНС РФ, під час аварії загинули всі 55 пасажирів і сім членів екіпажу, всього 62 людини. За даними Генконсульства України в Ростові-на-Дону, в результаті авіакатастрофи загинули 8 українців.