ua en ru

Авіакатастрофа в Ростові: подробиці аварії Boeing 737

Авіакатастрофа в Ростові: подробиці аварії Boeing 737 Фото: в авіакатастрофі в Ростові не вижив ніхто

У катастрофі загинуло 62 людини, серед яких 8 громадян України

Авіакатастрофа в Ростові сталася у ніч на 19 березня. Аварія Boeing 737 компанії flydubai, що виконував рейс з Дубаї, забрала життя 62 людей, в тому числі 8 громадян України. РБК-Україна зібрало всі подробиці трагічного інциденту.

Без надії на тих, хто вижив

Аварія в Ростові-на-Дону трапилася вночі суботи в районі міського аеропорту. Літак розбився при повторному заході на посадку в умовах поганої видимості. Міністерство надзвичайних ситуацій Росії майже одразу ж заявило про те, що всі, хто знаходилися на борту загинули.

kat1

Фото: місце аварії Boeing 737

Перші цифри

За попередньою інформацією, поширеною Південним регіональним центром МНС РФ, в авіакатастрофі в Ростові загинула 61 людина - 55 пасажирів і 6 членів екіпажу. Також майже відразу з'явилися відомості про загиблих громадян України - спершу повідомлялося, що їх було троє. Імена не називалися, проте неофіційний список жертв був опублікований в співтоваристві "Ростов-на-Дону.Головний" в соціальній мережі "Вконтакте".

Можливі причини авіакатастрофи в Ростові

Згідно з даними різних відомств і джерел, можна розглядати три основні версії аварії Boeing 737. Зокрема, причинами могли стати технічна несправність літака, погані погодні умови і помилка пілота. За попередніми даними, авіакатастрофа сталася о 3:43 за московським часом. За словами губернатора Ростовської області Василя Голубєва, літак впав, не долетівши до злітно-посадкової смуги 250-300 метрів.

kat4

Фото: уламки загиблого літака

Уточнені дані

Пізніше були опубліковані уточнені дані за жертвами авіакатастрофи в Ростові. В оприлюдненому МНС РФ списку - 62 людини: 55 пасажирів і 7 членів екіпажу. У той же час Міністерство закордонних справ України уточнило інформацію по загиблим під час аварії українцям. На жаль, їх виявилося куди більше, ніж за попередніми даними - вісім чоловік. Пізніше МЗС оприлюднив імена і дати народження загиблих громадян України.

#Важливо! Список громадян України – пасажирів літака авіарейсу FZ 981 Дубай – Ростов––Дону компанії «Fly Dubai», що з...

Posted by Департамент консульської служби МЗС України on Saturday, March 19, 2016

Сумні знахідки

Після ліквідації пожежі на місці аварії Boeing 737 екстрені служби РФ почали пошуки останків жертв. Повідомляється, що багато хто з них сильно обгоріли. Також рятувальники виявили бортові самописці (вони ж "чорні ящики") загиблого лайнера.

kat5

Фото: пошукова операція на місці трагедії

Міжнародна допомога в розслідуванні

У прес-службі Міждержавного авіаційного комітету оголосили про створення комісії з розслідування авіакатастрофи в Ростові. Також повідомляється, що найближчим часом до роботи комісії приєднаються експерти Об'єднаних Арабських Еміратів - держави реєстрації і експлуатанта повітряного судна, США - держави розробника і виробника літака і Франції - держави розробника двигунів.

Несподівані наслідки

Судячи з усього, основною версією аварії Boeing 737 в компетентних органах РФ вважають все-таки погодну. У всякому разі російський Гідрометцентр заявив, що в Ростовській області оголошено найвищий - "червоний" - рівень небезпеки погоди. Це призвело до несподіваних наслідків зовсім в іншій справі - справі Савченко. повідомив захисник української льотчиці Марк Фейгін у своєму Twitter, через закриття аеропорту на фінальне засідання суду 21-22 березня, де Савченко буде винесено вирок, можуть не потрапити адвокати та представники ЗМІ.

Розслідування аварії Boeing 737

Представник російського Південного слідчого управління на транспорті Оксана Коврижная повідомила, що розслідування авіакатастрофи в Ростові може зайняти більше 2 місяців. За її словами, згідно російському кримінально-процесуальним кодексом, на розслідування виділяється 2 місяці. Однак терміни можуть продовжитися, якщо проведення експертиз буде більш тривалим. Втім, ця ж чиновниця зазначила, що виявлені бортові самописці знаходяться в нормальному стані, а слідчі вже приступили до роботи над ними.

Оприлюднено переговори екіпажу

У мережі з'явилися переговори екіпажа лайнера, що зазнав авіакатастрофи в Ростові, з наземними службами. Зазначимо, на записи жодних ознак хвилювання пілоти не проявляють. Голоси членів екіпажу спокійні, пілоти не повідомляють про будь-які проблеми на землю. Судячи з переговорів міжнародного екіпажу, до моменту катастрофи політ "Боїнга" проходив у штатному режимі. Судячи з метеозведенні, яку диспетчери неодноразово передавали пілотам по радіозв'язку, в момент заходу Боїнга в аеропорт у землі був вітер з поривами.