ua en ru

Авіадиспетчери Німеччині планують 4 серпня 2011 р. оголосити шестигодинну страйк

Німецькі авіадиспетчери збираються 4 серпня 2011 р. оголосити шестигодинну страйк. Це стало відомо після того як профспілка GdF відкинула пропозицію роботодавця - Німецької служби безпеки польотів, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press. Тепер 4 серпня робота авіадиспетчерів у ФРН може бути перервана з 6:00 до 12:00 за місцевим часом. Рішення про проведення першого в Німеччині страйку диспетчерів не торкнеться лише працівників аварійних служб. В результаті відмови авіадиспетчерів від роботи можуть постраждати пасажири 2,5 тис. рейсів.
Служба безпеки польотів може запропонувати профспілці мирову угоду. За умовами колективного договору, в такому випадку сторони повинні спробувати вирішити суперечку мирним шляхом. Роботодавець має намір також заборонити акцію протесту через суд.
Профспілка диспетчерів добивається підвищення зарплати співробітникам на 6,5%, а також хоче обмежити кількість понаднормових годин до 80 в рік на кожного співробітника.
Німецька служба безпеки польотів готова підвищити зарплати диспетчерів з 1 серпня 2011 р. тільки на 3,2% і ще на 2% - з 1 листопада 2012 р. Роботодавець впевнений також, що диспетчер може працювати і до 150 понаднормових годин, а на добровільній основі цей час може бути збільшено навіть до 250.