ua en ru

В Авдіївці через обстріли бойовиків з початку року загинула 31 людина, - МВС

В Авдіївці через обстріли бойовиків з початку року загинула 31 людина, - МВС Фото: Авдіївка

Ще 87 осіб отримали поранення, у тому числі троє дітей

У м. Авдіївка (Донецька обл.) в результаті обстрілу з початку року загинула 31 людина, ще 87 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Донецькій області.

"Протягом 7 місяців Авдіївка знаходиться під обстрілом з боку незаконних збройних формувань "ДНР". З початку року в результаті обстрілу з числа мирного населення загинула 31 людина, поранені 87 городян, троє з яких - діти (2002, 2006 і 2014 роки)", - сказано в повідомленні.

За фактами загибелі мирних жителів в результаті обстрілу бойовиками житлових кварталів міста з початку поточного року слідчим відділом Авдіївського міськвідділу міліції відкрито 33 кримінальні провадження за ч. 3 ст. 258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України.

"Правоохоронці в перервах між обстрілом виїжджають на місця подій, реєструють всі факти протиправних дій, допомагають постраждалим. Охорону правопорядку в місті цілодобово підтримують співробітники міської міліції спільно зі зведеним загоном ГУМВС України в Донецькій області та доданими силами", - зазначили в міліції.

За фактами руйнувань адміністративних будівель і житлових будинків співробітниками Авдіївського МВ з початку року відкрито 26 кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 194 "Умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки" Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, в Авдіївці через обстріли пошкоджена високовольтна ЛЕП.