ua en ru

Аваков заявив про загрозу "внутрішньої атаки" на Україну з боку РФ

Аваков заявив про загрозу "внутрішньої атаки" на Україну з боку РФ Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Аваков заявив, що Україна потерпає від гібридної війни

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про загрозу "внутрішньої атаки" на Україну з боку Російської Федерації. Про це Аваков сказав у ході Національного експертного форуму "Україна: у прагненні до рівноваги", повідомляє прес-служба МВС.

Так, за словами Авакова, Україна кожного дня зазнає величезної кількості інформаційних атак та нападів ботів з боку РФ.

"А тепер давайте подумаємо, яку кількість ботів та інформаційних атак отримує Україна? І не під час виборів, а всі ці роки. І чи діють в Україні прямі агенти впливу цього режиму? Так. Більше того, володіють ліцензіями на телеканалах. І наша ліберальність дозволяє їм працювати спокійно. Тому, коли ми говоримо про внутрішню напругу, про те, що існує два фронти, - це також правда. Чинник внутрішньої атаки - є головним компонентом тієї гібридної війни, яку ми зараз переживаємо. І затишшя на фронті, не значить, що затихло в середині країни", - заявив Аваков.

Крім того, Аваков повідомив, правоохоронці затримали зловмисників під час спроби підірвати угорський пам’ятник на кордоні з Україною. Ця банда, як виявилося, постійно проводила різні диверсії. Міністр зазначив, що такі злочинні групи також є методом ведення гібридної війни на території України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі залишається загроза масштабної агресії з боку Росії.