ua en ru

На Донбасі залишається загроза масштабної агресії з боку Росії, - РНБО

На Донбасі залишається загроза масштабної агресії з боку Росії, - РНБО Фото: Олександр Литвиненко (rnbo.gov.ua)

В РНБО заявили, що у РФ достатньо грошей на модернізацію і розгортання підрозділів на кордоні з Україною

На окупованому Донбасі залишається загроза масштабної агресії з боку Росії. Про це сьогодні в ході восьмого Національного експертного форуму Інституту Горшеніна сказав перший заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Західні санкції зробили дуже багато. Вони обмежили нові російські програми, такі як створення нового літака - винищувача 5-го покоління, а також створення нового танка, нової бронеплатформи. Однак грошей на модернізацію і розгортання підрозділів біля кордонів України в росіян багато. Фактор широкомасштабної операції залишається... Якщо росіяни не зможуть домогтися успіху шляхом дестабілізаційної кампанії, вони можуть повернутися до масштабної агресії", - сказав Литвиненко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, зараз на сході України працює оперативне угруповання російських військ, які перекинули на Донбас кількість військової техніки, яка відповідає чисельності озброєння у великих країн Європи.