ua en ru

Аваков закликав Раду підтримати законопроект про кримінальні проступки

Аваков закликав Раду підтримати законопроект про кримінальні проступки Фото: Арсен Аваков

Також на розгляд ВР повторно представили оновлений варіант закону щодо протидії "злодіям в законі"

Міністр внутрішніх справ (МВС) України Арсен Аваков закликав Верховну Раду (ВР) підтримати законопроект про кримінальні проступки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як наголошується, що законопроект розроблений за ініціативою МВС у співпраці з Комітетом ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та народними депутатами.

"В разі прийняття закону нетяжкі злочини, так звані дрібні кримінальні проступки, будуть розглядатися дільничними, що дозволить суттєво розвантажити роботу слідчих", - заявив Аваков.

За його словами, сьогодні слідчий може вести одночасно до 600 справ, значна частина з яких - дрібні правопорушення.

"Ми хочемо прибрати дрібні справи. Тобто якщо людина вкрала курку, то це має бути окреме виробництво, ніж справи по вбивству. Це дасть можливість ще більше стимулювати процес", - зазначив Аваков.

Він додав, що на розгляд Верховної Ради також повторно був представлений оновлений варіант закону щодо протидії "злодіям в законі".

На думку міністра, швидке ухвалення цих законопроектів посилить діяльність Нацполиции і знизить рівень злочинності.

Нагадаємо, 21 вересня 2016 року повідомлялося, що генпрокурор України Юрій Луценко на наступному тижні внесе до верховної Ради законопроект про проступки.