ua en ru

Аваков пропонує створити в Україні міністерство пропаганди

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує створити в Україні міністерство пропаганди.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує створити в Україні міністерство пропаганди. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Так, відповідаючи на репліку одного з своїх читачів, про те, що необхідно допомогти людям "розмінувати мізки", Аваков заявив: "Цим треба займатися не факультативно. Це серйозна частина війни. Війни за уми. Потрібно створювати міністерство пропаганди. І не соромитися цього".

Зазначимо, раніше МВС встановило особу жінки, яка розповідала в сюжеті російського "Першого каналу" про нібито розп'яту в Слов'янську бійцями Нацгвардії України дитину.

"Протягом останніх двох днів всі чули і бачили прекрасне твір прогеббельсской російської пропаганди: розповідь однієї з біженок (Галини Остапенко) про те, що вона особисто у Слов'янську бачила, як трирічного хлопчика, сина так званого ополченця-терориста, представники української влади прибили до хреста цвяхами, зробили надрізи, щоб він більше мучився. Потім його мати прив'язали до танка і тричі проволокли по площі діаметром 1 км", - повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Крім того, СБУ затримала так звану "одеську плакальницу" Марію Ціпко. Вона представлялася журналістам мешканкою Донеччини, яка виступає проти Майдану, солдатською матір'ю під час протистояння на вул. Грушевського у Києві, біженкою з Києва, що виїхала через переслідуваня "бандерівців", біженкою з Одеси, співробітницею придорожнього кафе з Луганська, яка постраждала від дій АТО і т.д.

Також журналісти Євген Давидов і Микита Конашенков російського телеканалу "Зірка" (який знаходиться у віданні Міноборони Росії) поширили матеріал про нібито використання українськими силовиками фосфорних бомб під Слов'янському. Пізніше журналісти вибачилися перед народом України за відверту брехню російських ЗМІ, заявивши, що готові тексти їм надсилали з редакції в Москві.