ua en ru

АУФТ вважає недоцільним впровадження українських депозитарних розписок

Рада Асоціації "Українські фондові торговці" (АУФТ) вважае недоцільним впровадження українських депозитарних розписок.

Про це повідомила прес-служба АУФТ.

Згідно отриманого повідомлення, 14 вересня 2010 р. відбулося засідання Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР), у якому взяли участь представники АУФТ. На засіданні було розглянуто проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо українських депозитарних розписок (УДР)" та схвалено деякі проекти рішень, що мають на меті приведення чинного законодавства у відповідність.

Комісія вирішила не доопрацьовувати законопроект про українські депозитарні розписки, а підготувати аналіз доцільності запровадження такого інструменту.

"Впровадження УДР - це дорого, крім того, це суттєво підвищує рівень ризиків для українських емітентів цінних паперів. Ми маємо можливості реалізувати справді ефективні механізмі для допуску та обігу іноземних паперів на українському ринку без введення УДР". сказав член Ради АУФТ Олег Швець.

Також Асоціація звертає увагу учасників ринку на набрання чинності прийнятих змін до законодавства щодо вимог до мінімального розміру статутного фонду та необхідність приведення своїх статутних фондів у відповідність до нових вимог.