ua en ru

Аудитори попередили розтрату близько 2 млрд гривень держкоштів у 2017 році

Аудитори попередили розтрату близько 2 млрд гривень держкоштів у 2017 році Фото: госаудиторы відзвітували про результати роботи в 2017 (фото з відкритих джерел)

Було перевірено 45 об'єктів держвласності

Протягом 2017 державні аудитори перевірили 45 об'єктів державної власності, 25 з яких відокремлені структурні підрозділи. Про це повідомляє прес-служба Госаудитслужби.

Як повідомляється, при проведенні державного фінансового аудиту окремих господарських операцій на найбільших суб'єктах господарювання державного сектору економіки аудитори попередили про порушення законодавства та неефективні витрати на стадії прийняття управлінських рішень на суму 1,9 млрд гривень. Крім того, аудитори виявили факти раніше прийнятих рішень, виконання яких призвело до втрат і неефективного використання державних коштів на суму понад 184 млн гривень.

Серед виявлених порушень найбільш поширеними є фінансові порушення, прийняття управлінських рішень, що призвели зайву витрату державних ресурсів, недоотримання коштів з-за несвоєчасного виконання зобов'язань, оплата завищених обсягів будівельних робіт, товарів (послуг) та порушення вимог законодавства у сфері здійснення публічних закупівель тощо.

За рекомендаціями і застереженнями державних аудиторів протягом 2017 року на об'єктах контролю не допустили незаконного та неефективного витрачання державних ресурсів загалом на понад 1 млрд гривень. Також за результатами розгляду рекомендацій державних аудиторів скасовані конкурсні торги на суму понад 632 млн гривень.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури почало підготовку до перевірки України аудиторами Міжнародної морської організації (IMO/ЕМСА).