ua en ru

Аудитори у Міноборони виявили порушення на 331,6 млн грн

Аудитори у Міноборони виявили порушення на 331,6 млн грн Фото: Вікторія Кушнір

Про це заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір

З початку 2015 р. аудитори у Міністерстві оборони України виявили порушення на 331,6 млн грн. Про це в ході брифінгу заявила речник міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку року службою внутрішнього аудиту ВСУ проведено 105 виїзних контрольних заходів, в тому числі з метою аудиту, і 35% з яких були позаплановими. На 45 підконтрольних суб'єктах виявлені порушення, які призвели до втрат і збитків на загальну суму 311,6 млн грн. У той же час, 28,5 млн грн з цієї суми вдалося відшкодувати", - заявила Кушнір.

За її словами, в ході аудиту виявлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни, бюджетного законодавства, які на час аудиту не призвели до втрат або убуткам, на загальну суму 1 млрд 275,8 млн грн. Усунені недоліки на 888 млн грн. Також попереджено незаконні витрати та втрати майна на загальну суму 1,2 млн грн. Виявлено 234 факту фінансових порушень з них 107 - усунуто.
"До матеріальної і дисциплінарної відповідальності притягнуто 284 людини. До правоохоронних органів передано матеріали на відкриття кримінальних справ за фактом дій, які призвели до збитків на загальну суму 266 млн грн", - повідомила Кушнір.

Нагадаємо, раніше в Міноборони розповіли про плани держзакупівель озброєнь на 2015 р.