ua en ru

У Міноборони розповіли про плани закупівель озброєнь на 2015 р

У Міноборони розповіли про плани закупівель озброєнь на 2015 р Міністр оборони України Степан Полторак

Міністерство оборони України спільно з Генеральним штабом ЗСУ проводить заходи із закупівлі сучасних зразків озброєння і військової техніки. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила речник Міноборони Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз Міноборони України спільно з Генштабом ВСУ проводяться заходи із закупівлі сучасних зразків озброєння і військової техніки як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Протягом 2015 р. заплановано закупити стрілецьку зброю, тепловізори та інші види військової техніки загальною кількістю близько 9,5 тис. одиниць... Протягом року передбачено закупівлю ракет і боєприпасів загальною кількістю близько 1,7 млн одиниць", - заявила Кушнір.

За її словами, в Міноборони триває ґрунтовна реформа процесу держзакупівель.

"Силами волонтерського корпусу підготовлені і представоени проекти реформ "Електронні закупівлі". Пілотний проект автоматизація обліку та логістики в сфері речового забезпечення. Відпрацьовано концепції реформ, норм і стандартів речового забезпечення та закупівель продовольчого забезпечення та харчування, а також забезпечення житлом військовослужбовців", - розповіла Кушнір.

Вона зазначила, що з лютого 2015 р. стартував проект електронних закупівель.

"З березня через цю процедуру електронних торгів було оголошено і вже частково проведено аукціони на загальну суму більше 400 млн грн. Для прикладу, минулого місяця завдяки проведенню електронних ооргов при закупівлі 200 тис. розвантажувальних систем було зекономлено понад 3 млн грн держкоштів - це близько 13% від початкової ціни. 30 тис. літніх польових костюмів обійшлися нашим ЗСУ на 10,5% дешевше у грошовому еквіваленті, зекономлено понад 3 млн грн. За останніми даними, за результатами електронних аукціонів вдалося зафіксувати економію в майже 2 млн грн на закупівлю двох лотів тактичних рукавичок для військовослужбовців", - повідомила Кушнір.

За її словами, запуск повної процедури електронних закупівель з подальшим з'єднанням з системою електронного документообігу в рази прискорить процедуру від заявки на закупівлю до поставки продукції на склади і попадання її в руки солдатів, так як це відбувається в передових арміях країн світу.

Нагадаємо, раніше Міноборони та Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробили проект про проведення експерименту із застосуванням електронних засобів при тендерної закупівлі військовим відомством.