ua en ru

Атамбаєв заявив, що стріляв при спробі його затримання спецназом

Атамбаєв заявив, що стріляв при спробі його затримання спецназом Фото: Аламазбек Атамбаєв (24 kz)

За його словами, він зробив кілька пострілів - "вгору, п’ять-шість разів"

Колишній президент Киргизстану Аламазбек Атамбаєв заявив, що під час штурму його резиденції, він стріляв. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, він зробив кілька пострілів - "вгору, п’ять-шість разів". Атамбаєв також поклав відповідальність за смерть бійця спецназу на нинішнього голову держави Сооронбая Жеенбекова.

"Рикошет був чи влучило, я не знаю, намагався ні в кого зі (спецназу) не влучати, але хтось їх весь час підштовхував вперед. Я відразу попереджав, що буду чинити опір. Відкрито кажу, щоб потім нікому з (моїх прихильників) це не вішали", - сказав він.

Нагадаємо, РБК-Україна писало, що в Киргизії 7 серпня спецназ почав штурм резиденції колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека. Однак штурм був провалений. Прихильники Атамбаєва не пустили спецназ до будинку колишнього глави держави.

В результаті силової операції 52 людини отримали поранення. На тлі повідомлень про затримання Атамбаєва в його резиденції президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков перервав свою відпустку і скликав екстрене засідання Ради безпеки.