ua en ru

Асоційоване членство в ЄС погіршить життя 85% населення України із середнім і нижче середнього достатком, - Медведчук

Асоційоване членство в Європейському Союзі погіршить життя 85% населення України із середнім і нижче середнього достатком. Про це в ефірі радіо "Ера FM" розповів лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

На репліку ведучої про те, що Євромайдан зібрав нібито 150 тис. чоловік, - саме таку цифру називають деякі джерела в ЗМІ, Медведчук відповів: "Я відповім як людина, яка колись працювала главою Адміністрації Президента України. За розрахунками фахівців, на Європейській площі, якщо обмежитися стадіоном "Динамо" та Будинком профспілок, з урахуванням укосів парку може поміститися 32-34 тис. осіб".

Крім того, лідер "Українського вибору" підкреслив, що поважає право людей відстоювати свої переконання, скільки б людей не вийшли на вулиці.

"Головне, щоб все це не закінчилося в 2004 р., коли на майданах було і 100, і 200 тис., говорили навіть про 500 тис. людей. Ці люди чинили психологічний вплив на рішення і Верховного Суду, Конституційного суду, і парламенту, блокували роботу Кабінету міністрів і Адміністрації Президента. Адже у нас в країні 38 млн виборців! Підсумки Майдану для всіх нас очевидні: у 2004-му зростання ВВП становило 12,4%, а на січень 2006-го цей зростання становило вже 2,6%. Тоді придумали Майдан для міфу, який називався Ющенко, сьогодні - для міфу під назвою євроінтеграція", - стверджує Медведчук.

Він запевнив слухачів, що є прихильником європейських принципів і стандартів у широкому розумінні цього процесу.

"Але я категорично проти підписання угоди про асоціацію і зони вільної торгівлі на кабальних для України умовах, адже асоційоване членство погіршить життя 85% населення із середнім і нижче середнього достатком", - резюмував Медведчук.