ua en ru

Ассанж заявив про готовність здатися британським властям

Ассанж заявив про готовність здатися британським властям Фото: засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж

Засновник WikiLeaks пообіцяв покинути посольство Еквадору в Лондоні, якщо комісія ООН відхилив його скаргу проти Британії

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що покине посольство Еквадору в Лондоні і здасться поліції, якщо комісія ООН відхилив його скаргу проти Британії. Про це він написав у Twitter.

"Якщо ООН оголосить завтра, що я програв свою справу проти Великобританії та Швеції, я вийду з посольства опівдні в п'ятницю, щоб прийняти арешт від британської поліції, так як немає серйозної перспективи для подальшого оскарження", - написав Ассанж.

В іншому випадку австралійський журналіст чекає на якнайшвидше повернення свого паспорта та припинення будь-яких спроб арешту.

Нагадаємо, влада Швеції в 2010 році видали ордер на арешт Ассанжа за звинуваченням у злочині сексуального характеру, 2012 року Еквадор надав йому політичний притулок. З того моменту австралійський журналіст перебуває на території еквадорського посольства в Лондоні. Разом з тим, Британський суд ухвалив екстрадувати засновника WikiLeaks до Швеції.

У серпні 2015 року прокуратура Швеції зняла з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа частина звинувачень у злочинах сексуального характеру.