ua en ru

Асад: Сирія, як і раніше, готова до політичного діалогу

Урядові війська продовжують боротися зі збройними опозиційними угрупуваннями, але готові до діалогу з політичними опонентами, заявив Президент Сирії Башар Асад, виступаючи в парламенті країни. "Ми продовжимо боротися з тероризмом. При цьому ті, хто хоче, можуть повернутися назад, держава не буде мститися. Влада готова до діалогу з політичними опонентами, які не діють в інтересах зовнішніх сил і не замішані в терористичній діяльності", - сказав він, передає Reuters.

Раніше сьогодні Асад заявив, що ситуація з тероризмом в Сирії загострюється, незважаючи на всі кроки і поступки уряду, включаючи проведені в травні 2012 р. вибори в парламент. "Те, що відбувається, не має нічого спільного з політикою. Якщо б це було так, то (опозиційна) партія запропонувала б якусь політичну програму", - сказав Асад, відзначивши, що мова йде саме про тероризм.

Нагадаємо, в Сирії з березня 2011 р. продовжується протистояння влади й опозиції, яке загрожує перерости в повномасштабну громадянську війну. Сирійська опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". З 12 квітня 2012 р. в Сирії діє режим перемир'я, проте в країні тривають зіткнення та терористичні акти.