Артемівський завод шампанських вин розширює виробництво.

НовиниЕкономіка    20.04.2006 - 10:12
ЗАТ "Артемівський завод шампанських вин" (ЗАТ "АЗШВ") (р. Артемовськ, Донецька область) в поточному році планує збільшити підземні виробничі площі для ремуажа на 1 гектар, - повідомляє прес - служба ЗАО "АЗВШ" з посиланням на заступника генерального директора підприємства Вікторію Малевану. "Ми плануємо почати цей проект з вересня поточного року. Всі підготовчі і дозвільні документи нами отримані", - повідомила заступник генерального директора підприємства В.Малевана. За її словами, завод має резервні підземні площі, які цього року планують освоїти. З освоєнням нових виробничих потужностей, за інформацією В.Малеваної, до 2009 р. підприємство буде здатне збільшити об'єм продукції, що випускається, до 15-16 млн пляшок шампанського. В даний час на заводі закладається 15 млн пляшок шампанського, а продається 11-12 млн пляшок. Ремуаж - метод, завдяки якому шампанське за три місяці позбавляється від осаду і стає кристально прозорим. Він був винайдений на початку XIX століття винарями будинку Кліко і до цих пір винарі всього світу використовують саме ремуаж. ЗАТ "Артемівський завод шампанських вин" найближчим часом планує почати другий етап модернізації виробництва. При цьому завод поки не розголошує суму, яка буде направлена на модернізацію. В Україні сьогодні є тільки два виробники шампанського класичним способом. Це ЗАТ "Артемівський завод шампанських вин" і ГП "Новий світ" (АР Крим).
Нагадуємо, не забудьте обрати свій спосіб читати новини.
On Top