ua en ru

Артеменко: цифрове радіомовлення в Україні з'явиться не раніше 2025

Артеменко: цифрове радіомовлення в Україні з'явиться не раніше 2025 Фото: голова Нацтелерадіо Юрій Артеменко ("Телекритика")

За прогнозами держрегулятора, впровадження нової медіатехнології - це далека перспектива для України

Запуск цифрового радіомовлення в Україні може повною мірою відбутися не раніше 2025 року. Про це заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко сьогодні в ефірі "Радіо Вести".

Як зазначив Артеменко, впровадження технології цифрового радіо - це далека перспектива для України.

"За моїми розрахунками, Європа перейде (на цифрове радіо, - ред.) до 2020 року, а ми (Україна - ред.) десь у 2025-му, не раніше - коли в кожному автомобілі будуть стояти цифрові приймачі, і потім треба буде, щоб наші люди купили ці машини", - сказав глава Нацтелерадіо у програмі "Велике інтерв'ю".

Артеменко: цифрове радіомовлення в Україні з'явиться не раніше 2025

Фото: Юрій Артеменко у прямому ефірі (YouTube-канал /Радио Вести)

За його словами, автотрейдери могли б прискорити цей процес шляхом, зокрема, заміни звичайних FM-приймачів на цифрове радіо.

В цілому ж, перехід на "цифру" - це розкіш, яку наразі можуть собі дозволити лише багаті країни, наприклад, Данія, Голландія та Норвегія. "У чому проблема? Дорогі приймачі, хоч зараз вони значно подешевшали", - зауважив Артеменко.

Разом із тим впровадження digital мовлення дозволить, крім покращення якості сигналу, отримати й інші переваги. "Збільшиться кількість каналів - і не потрібно буде перекуповувати один в одного радіочастоти", - наголосив глава регулятора, додавши, що у цифровому форматі на одній частоті зможуть вести мовлення декілька радіоканалів, а не один, як зараз.

Артеменко: цифрове радіомовлення в Україні з'явиться не раніше 2025

Нагадаємо, аналогове телебачення в Україні остаточно відключать 30 червня 2017.