ua en ru

Аналогове телебачення в Україні остаточно вимкнуть 30 червня 2017

Аналогове телебачення в Україні остаточно вимкнуть 30 червня 2017 Фото: аналогове ТБ (Izvestia.ru)

Про це за підсумками сьогоднішнього засідання повідомили у прес-службі Нацтелерадіо

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер 11 лютого погодила проект постанови Кабінету міністрів України про внесення змін до плану використання радіочастотного ресурсу (РЧР), у якому кінцевою датою використання аналогової технології телерадіомовлення в Україні запропоновано 30 червня 2017 року. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Нацтелерадіо.

Як відомо, регулятор раніше двічі визначав дати остаточного відключення аналогового мовлення.

Зокрема, останньою датою, яка пропонувалася у плані використання РЧР, значилося 31 грудня 2017 року.

Однак Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) цей термін не влаштовував через необхідність швидкого вивільнення першого цифрового дивіденду, необхідного для впровадження мобільного зв'язку 4G.

"Після низки консультацій та узгоджень обидва державних органи знайшли взаєморозуміння і визначили датою вимкнення аналогової технології 30 червня 2017 року", - заявив під час обговорення член Нацтелерадіо Олександр Ільяшенко.

Рішення про погодження проекту постанови буде передано Держслужбі спеціального зв'язку та захисту інформації України, яка підготувала цей проект для прийняття урядом.

Нацрада на засіданні 11 лютого погодила проект постанови Кабміну про внесення змін до Плану використання радіочастотного...

Опубліковано Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 11 лютого 2016 р.

Нагадаємо, у травні минулого року стало відомо про підготовку Нацрадою заяви щодо відстрочення переходу на цифрове ТБ.