ua en ru

Арсенал у Калинівці недостатньо фінансувався та раніше підлягав скороченню, - Міноборони

Арсенал у Калинівці недостатньо фінансувався та раніше підлягав скороченню, - Міноборони Фото: вибухи під Вінницею (УНІАН)

Арсенал у Калинівці до 2015 року підлягав скороченню

Арсенал боєприпасів у Калинівці під Вінницею підлягав скороченню, тому фінансувався в недостатньому обсязі. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з національної безпеки і оборони заявив заступник глави Міноборони Ігор Павловський, передає "112 Україна".

"Калинівка і ряд арсеналів взагалі до 2016 року або 2015 року підлягали скороченню. Тому роботи за 2015-й, 2014-й і так далі, їх зараз обговорювати (немає сенсу, - ред.), тоді не витрачалися кошти, бо арсенали, які знаходились поблизу населених пунктів, підлягали скороченню, туди не виділяли кошти", - заявив Павловський.

Нагадаємо, раніше експертна комісія зробила висновок про те, що на складах боєприпасів у Калинівці було кілька осередків вибухів. Також повідомлялося, що вибухи сталися всередині складів, і там було кілька осередків, зокрема, на складах, де були снаряди до реактивних систем залпового вогню "Тюльпан" і "Ураган".