ua en ru

Вірменська діаспора оголосила мобілізацію проти ІДІЛ

Вірменська діаспора оголосила мобілізацію проти ІДІЛ. Про це заявив лідер руху НАР Амрам Петросян.

"Минуло сто років після геноциду вірменського народу - однієї з найстрашніших сторінок в світовій історії. І знову нависла загроза геноциду, але тепер не тільки над вірменським народом, а над усім цивілізованим світом", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сьогодні Сирія стала "передовою боротьби з радикалізмом і непримиренним фанатизмом".

"У маленькій, колись процвітаючої країні йдуть запеклі бої між урядовими військами, ополченцями і терористичними організаціями. Найбільш радикальним крилом останньої є ІДІЛ, який при потуранні міжнародного співтовариства буквально кривавою плямою розтікається по території Близького Сходу вже реально загрожуючи безпеці Європи. Як можна залишатися байдужим, мовчки спостерігаючи за злочинами, які творить ІДІЛ, розстрілюючи, спалюючи і знищуючи людей, відчуваючи повну безкарність? Чи не пора припинити ці безчинства і наруги загальнолюдських цінностей", - зазначають в організації.

Підкреслюється, що зараз необхідно сконцентруватися не на ході бойових дій, а на тому, що "вірмени зобов'язані допомогти своїм братам".

"На першому етапі ми повинні негайно "вдарити у дзвони" і голосно заявити про можливості "сирійського геноциду". Так само важливо в стислі терміни надати негайну гуманітарну допомогу мирним жителям Сирії. В контексті цього Центр розвитку вірменської громадськості "НАР" (або міжнародний рух "NAR") досягли домовленостей про розгортання штабів і пунктів прийому гумдопомоги у Польщі, Франції, Німеччини, Чорногорії, США, іракському курдистані і ряді інших країн для надання інформаційної, гуманітарної та морально-психологічної підтримки Сирії", - йдеться в заяві.

Більш того, за словами організації, необхідно сформувати гуманітарний коридор для прийому потребуючих лікування бійців та мирних громадян, а також дітей, що залишилися в результаті війни сиротами.

"На даний момент представниками "НАР" надається гуманітарна та юридична допомога вірменським біженцям з Сирії в Сербії. На нашу думку, настав час рішучих дій. Коли ми, об'єднавшись у єдине, повинні показати всьому світові наш патріотичний дух і єдність у боротьбі за мир і свободу будь-якого народу, незалежно від расової належності та віросповідання. Міжнародний рух "NAR" закликає вірменську діаспору і всіх людей доброї волі мобілізуватися і дати гідну відсіч терору ІДІЛ", - резюмували в організації.