ua en ru

Порошенко в найближчі дні запропонує Раді прийняти закон про амністію бойовиків

Президент України Петро Порошенко найближчими днями запропонує Верховній Раді прийняти закон про непритягнення до кримінальної відповідальності тих бойовиків, які не вбивали мирних жителів і українських силовиків.

Президент України Петро Порошенко (на фото) найближчими днями запропонує Верховній Раді прийняти закон про непритягнення до кримінальної відповідальності тих бойовиків, які не вбивали мирних жителів і українських силовиків. Про це йдеться у зверненні глави держави.

"Найближчими днями Верховній Раді буде запропоновано прийняти закон про непритягнення до кримінальної відповідальності тих членів незаконних збройних формувань, які не вбивали мирних жителів і українських воїнів. Які у стислі терміни складуть зброю. А зробити це повинен кожен, хто незаконно взяв її у руки", - наголосив Порошенко.

Він також зазначив, що бойовики негайно повинні звільнити всіх заручників.

"Для російських найманців буде відкритий коридор для відходу на їх батьківщину. Але така умова: автомати, танки, БМП, установки "Град" - залишити тут. На україно-російському кордоні буде створено десятикілометрову буферну зону. Це стане додатковим захистом від подальшого проникнення найманців і зброї до України", - розповів Порошенко.

Він також зазначив важливість звільнення адміністративних будівель у Донецькій і Луганській областях і демонтаж навколо них блокпостів і барикад.

Нагадаємо, як заявив вчора Порошенко, у разі недотримання умов мирного плану Збройні сили України будуть діяти адекватно ситуації.

20 червня Президент віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня.