ua en ru

Армія Судану заявила про знищення одного з лідерів дарфурських бунтівників

Армія Судану заявила про знищення одного з лідерів бунтівників Дарфура - голови "Руху за справедливість і рівність" Халіля Ібрагіма. Операція по його знищенню відбулася в м. Вад Банда (штат Північний Кордофан), розташованому приблизно в 700 км на захід від столиці країни. Згідно з поширеною заявою суданських військових, разом з Ібрагімом були знищені і його найближчі соратники, котрі входили в керівництво рухом, передає Associated Press з посиланням на державні ЗМІ Судану.

Нагадаємо, що в липні 2011 р. уряд і ряд угрупувань в Дарфурі уклали перемир'я. Однак антиурядове угрупування "Рух за справедливість і рівність" до нього не приєдналося, так само як і проурядове "Рух звільнення Судану".

Дарфур - регіон на заході Судану, в якому в 2003 р. почався збройний конфлікт між негритянськими і арабськими племенами. Суданський уряд підтримав арабів, а Чад - неарабські населення Дарфура. За різними даними, бойові дії забрали життя 200-400 тис. осіб. Після того як минулого тижня Південний Судан офіційно став незалежним від держави Судан зі столицею в Хартумі, посилилися чутки про можливу втрату Дарфура суданською владою.