ua en ru

Армія РФ за останній рік 4 рази вторгалася на Донбас, - Corriere della Serra

Армія РФ за останній рік 4 рази вторгалася на Донбас, - Corriere della Serra Фото (Corriere della Serra): російські військові

Кожен раз мова йшла про цільові операції, в яких брали участь не більше 3 тис. спецназівців

За останній рік армія Російської Федерації (РФ) чотири рази переходила кордон і вступала в бій проти українських військових. Про це виданню Corriere della Serra сказав неназваний російський чиновник, пов'язаний з партією "Єдина Росія" і російським військовим командуванням.

За його словами, кожен раз мова йшла про цільові операції, в яких брали участь не більше трьох тисяч спецназівців.

Так, співрозмовник повідомив, що вперше це сталося в серпні 2014 року, коли армія України досягла великих бойових успіхів у боротьбі проти проросійських терористів.

"Тоді російська армія вторглася і вступила в бій проти українських сил під Іловайском. Вдруге російські солдати незаконно перетнули український кордон в 2014 році, але в бій не вступили. Це була превентивна присутність, щоб не дозволити військам Києва зірвати "вибори" на захоплених територіях", - розповів чиновник.

Пізніше, в січні 2015 року російським військам знову наказали вторгнутися в Україну, як раз в той момент, коли тривали переговори в Мінську. Тоді армія РФ вдарила по українських позиціях в Дебальцевому.

Останній раз, за словами чиновника, російська армія вторгалася в Україну у минулому місяці. Але, знову таки, в цей раз сутички з українськими військами не сталося.

Він також уточнив, що сьогодні в так званих "ДНР" і "ЛНР" знаходяться близько 60 тисяч бойовиків, з них дві третини - місцеві. 10 тисяч терористів - це громадяни України з інших регіонів, а ще 9 тисяч - російські військові.

Раніше повідомлялося, що Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг отримав від України підтвердження присутності російських військ на Донбасі.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) надав НАТО докази участі російських військ у війні на Донбасі.