ua en ru

Армія оборони Ізраїлю розбомбила штаб-квартиру руху "Хамас" в секторі Газа

Армія оборони Ізраїлю вранці 17 листопада розбомбила штаб-квартиру ісламістського руху "Хамас" в секторі Газа. За повідомленням телеканалу Sky News, будівля була практично повністю зруйнована.

У фундаменталістському об'єднанні заявляють, що штаб-квартира піддалася чотирьом ракетним обстрілам. Значний збиток був заподіяний сусіднім будинкам.

У командуванні ізраїльської армії підтвердили факт обстрілу. За словами військових, в ніч з 16 на 17 листопада були проведені бомбардування 85 цілей на території сектора Газа.

Ізраїль з 14 листопада проводить в секторі Газа військову операцію "Хмарний стовп", метою якої оголошено знищення бойовиків та їх інфраструктури. В результаті бойових дій загинули 24 палестинця і троє ізраїльтян. Напередодні вперше за багато років у Тель-Авіві спрацювала сирена повітряної тривоги. Вчора ввечері палестинська ракета впала поряд з Єрусалимом.

"Хамас" ("Ісламський рух опору") - правлячий в секторі Газа (з 2007 року) палестинський ісламістський рух і політична партія. "Хамас" визнаний терористичною організацією Євросоюзом, Ізраїлем, Канадою, США і Японією, а також заборонений в Йорданії. В Австралії та Великобританії терористичним визнають тільки військове крило "Хамас".

Читайте також: Бойовики сектора Газа випустили по Ізраїлю 650 ракет з моменту початку операції "Хмарний стовп"