ua en ru

Армія Ізраїлю перетнула кордон із Сектором Газа для знищення тунелів палестинських бойовиків

Збройні сили Ізраїлю перетнули кордон із Сектором Газа в районі контрольно-пропускного пункту Карні. Повідомляється, що ізраїльська армія за підтримки танків проникла на територію Гази, після чого бульдозери інженерних військ Ізраїлю вирили кілька котлованів. Після цього військові заклали туди вибухівку і підірвали її, передає РБК з посиланням на телеканал Press TV.

Ізраїльська сторона заявляє, що такі чином армія країни знищувала тунелі, які використовують бойовики палестинських екстремістських течій для здійснення акцій на ізраїльській території. Палестинці заявляють, що дії ізраїльтян - це провокація, яка здійснювалася з метою викликати у відповідь жорсткі кроки з боку Палестинської автономії.

Це перша велика військова акція Ізраїлю після того, як дві провідні організації Палестини - "Хамас" і ФАТХ - досягли угоди про примирення і створення об'єднаного уряду. Ці два угруповання перебувають у конфлікті з 2006 р. "Хамас" контролює Сектор Газа, а ФАТХ - Західний берег річки Йордан. Тель-Авів вкрай незадоволений їх примиренням.