ua en ru

Армія Іраку готує до наступу на бойовиків ІДІЛ в Таль-Афар свої елітні підрозділи

Армія Іраку готує до наступу на бойовиків ІДІЛ в Таль-Афар свої елітні підрозділи Фото: бойовики ІДІЛ (Al Joumhouria)

Іракські війська готуються відбити у ІДІЛ місто біля Мосула

Армія Іраку готує до наступу на бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) в місті Таль-Афар свої елітні підрозділи. Про це повідомляє DW.

"Армія Іраку готується прийняти ще один бастіон ІДІЛ - місто Таль-Афар, розташоване в 70 кілометрах від Мосула. В операції беруть участь елітні підрозділи армії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Таль-Афар з червня 2014 року контролюють бойовики ІДІЛ. Як зазначив у понеділок, 14 серпня 2017 року, командувач федеральною поліцією Іраку Раєд Шакір Джавдат, у місто направляються елітні підрозділи,.

Так, він не вказав кількість залучених до операції підрозділів, зазначивши, що вони перегруповуються, готуючись до наступної битви. Наступальна операція очікується через кілька днів.

Зазначимо, Таль-Афар розташований приблизно в 70 кілометрах на захід від Мосула і в 60 кілометрах від сирійського кордону. У місті до переходу під контроль ІДІЛ проживали близько 200 тис. осіб, більшість становили туркмени-шиїти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральна служба безпеки Російської Федерації припинила діяльність групи бойовиків ІДІЛ, які готували теракти в Москві.