ua en ru

У Вірменії затримано торговця зброєю з Росії

У Вірменії затримано торговця зброєю з Росії Фото: у Єревані затриманий російський торговець зброєю

Росіянин перебуває в міжнародному розшуку за запитом США

У Вірменії за запитом США затриманий росіянин Сергій Миронов, підозрюваний в незаконній передачі військових технологій і відмиванні грошей. Про це повідомив адвокат затриманого, передає "Інтерфакс".

"Мій підзахисний Сергій Миронов був затриманий 26 серпня разом з дружиною по прильоту з Москви в Єреван службою безпеки Вірменії. Запит на його затримання був направлений від США. Зараз він перебуває в ізоляторі", - повідомив адвокат.


Захисник затриманого стверджує, що Миронов працює звичайним програмістом і не має доступу до секретних технологій.

Неназване джерело в правоохоронних органах повідомило, що Миронов перебуває в міжнародному розшуку за запитом США, які підозрюють його в торгівлі зброєю і влади США поінформовані про його затримання.

Водночас, як повідомило "РИА Новости", держдепартамент США відмовився коментувати затримання в Єревані російського громадянина Сергія Миронова і порекомендував звернутися до влади Вірменії.

"З цього питання ми пропонуємо вам звернутися до місцевої влади", - сказала керівник прес-служби Держдепу Елізабет Трюдо.

Нагадаємо, конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського бізнесмена Дмитра Фірташа, в якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами Америки.