ua en ru

Архітектурний главк Києва створив систему формування комфортного публічного простору, - Андрій Вавриш

Київська міська влада створила системну програму з повернення комфортного публічного простору громадянам. Даний проект реалізований в рамках положення Київської міськдержадміністрації (КМДА) про паспортизацію вулиць, повідомив замглави ГУ містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.
«Городянин живе вдома, на роботі і на вулицях міста... Завданням влади є створити на ключових вулицях і площах Києва такий комфорт, який людина відчуває в кращих містах Європи», - зазначив Вавриш.
«Недавня капітальна реконструкція однієї з центральних вулиць коштувала місту близько 60 млн грн. Але користуються цією вулицею близько 10% городян. Ми ж пропонуємо систему, при якій необхідно буде виділення, наприклад, 300 млн грн для реновації 50-60 вулиць-комунікаторів міста, за якими постійно переміщаються до 90% городян. Саме виходячи з такого підходу, потрібно намічати план для майбутніх капіталовкладень», - підкреслив заступник начальника архітектурного главку столиці.

"Мы повинні створити Європу у Києві, шляхом повернення комфортного публічного простору громадянину", - зробив висновок Вавриш.