ua en ru

Аргентинська берегова охорона потопила китайське рибальське судно

Аргентинська берегова охорона потопила китайське рибальське судно Фото: рибалки не реагували на сигнали берегової охорони Аргентини і намагалися маневрувати

Китайські рибалки займалися незаконним промислом в особливій економічній зоні Аргентини

Аргентинська берегова охорона потопила китайське рибальське судно при спробі зупинити його за незаконний промисел у водах Південної Атлантики. Про це повідомляє Reuters.

Виявивши шхуну, яка займалася незаконним виловом в особливій економічній зоні Аргентини, прикордонники стали подавати рибалкам звукові (іспанською та англійською мовами) і візуальні сигнали.

Як сказано у повідомленні аргентинського відомства, на китайському судні вимкнули світло і проігнорували спроби встановити контакт, замість цього, китайці вирішили втекти в міжнародні води та прикордонники почали переслідування порушників.

"Судно стало проводити маневри, щоб зіткнутися з кораблем берегової охорони, піддаючи ризику не тільки життя свого екіпажу, а й берегової охорони. У зв'язку з цим був відданий наказ стріляти по різних відсіках шхуни", - сказано в повідомленні.

В результаті пошкоджень судно затонуло, але екіпаж вдалося врятувати, всі рибалки живі.

Нагадаємо, раніше у небі над Аргентиною зіткнулися два невеликі літаки, в результаті чого три людини загинули, ще одну з пораненнями доставили в лікарню.