ua en ru

В Аргентині знайшли таємний склад нацистів з бюстом Гітлера

В Аргентині знайшли таємний склад нацистів з бюстом Гітлера Фото: бюст Гітлера (AP)

В Аргентині поліція знайшла найбільшу колекцію артефактів

Поліція виявила склад з нацистськими артефактами під час свого рейду в будинку недалеко від столиці Аргентини. Про це повідомляє AP.

Всього було знайдено близько 75 артефактів, які, можливо, належали високопоставленим чиновникам Третього Рейху.

Повідомляється, що серед знахідок був бюст Адольфа Гітлера, збільшувальні окуляри зі свастикою і пристрій для вимірювання розміру голови.

"Наші дослідження показали, що це оригінальні предмети", - сказав міністр безпеки Аргентини Патриція Буллих, зазначивши, що багато предметів супроводжувалися старими фотографіями.

Також він заявив, що були знайдені медичні пристрої для вимірювання розміру голови. Нацисти використовували їх для визначення арійської раси.

Тепер поліція з'ясовує, яким чином артефакти потрапили в Аргентину і опинилися в таємній кімнаті в будинку біля Буенос-Айреса. Основна гіпотеза дослідників полягає в тому, що ці речі були привезені в Аргентину високопоставленими нацистами після Другої світової війни, коли країна стала притулком для втікачів військових злочинців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аргентинський розвідувальне агентство (AFI) стежило за форвардом Барселони Ліонелем Мессі після публікації в ЗМІ документів панамської офшорної компанії Mossack Fonseca.