ua en ru

Аргентина випустить міжнародні облігації вперше за 15 років

Аргентина випустить міжнародні облігації вперше за 15 років Фото: Аргентина випустить міжнародні облігації вперше за 15 років

Республіка вже отримала заявки від інвесторів на 67 млрд дол

Аргентина вперше з 2001 року приступила до випуску нових облігацій на міжнародному ринку. Про це повідомляє газета La Nación.

Наголошується, що Буенос-Айрес пропонує інвесторам чотири види цінних паперів - на 3, 5, 10 і 30 років.


Крім того, Аргентина планує розмістити облігації на суму від 10 до 15 млрд дол для погашення заборгованості перед тими, хто відмовився від реструктуризації кредиторами. Процентна ставка за паперами складе від 6,76% до 8,5%.

Розміщення цінних паперів завершиться у вівторок. У п'ятницю Буенос-Айрес планує виплатити з отриманих коштів борг кредиторам, таким, що відмовилися від реструктуризації.

Повідомляється, що розміщення паперів стало можливим завдяки рішенню Апеляційного суду Нью-Йорка, який минулого тижня відхилив апеляцію проти зняття з Аргентини обмежень, які не дозволяли їй проводити виплати за цінними паперами і випускати нові облігації на міжнародному ринку до погашення заборгованості.

Нагадаємо, Аргентина домовилась про погашення 255 мільйонів доларів ще з одним великим кредитором, раніше відмовилися від реструктуризації заборгованості.