ua en ru

Заарештований директор "Ньюкасла", проводяться обшуки в офісах "Вест Хема"

Заарештований директор "Ньюкасла", проводяться обшуки в офісах "Вест Хема" Фото: Чи Чарнлі

До розслідування залучені французькі органи правопорядку

В офісах клубів Англійської футбольної прем'єр-ліги "Ньюкаст" і "Вест Хем" вранці 26 квітня пройшли обшуки, заарештований керуючий директор "Ньюкасла" Чи Чарнлі. Про це повідомляє Sky Sports.

Обшуки на тренувальних базах і в головних офісах, розташованих на стадіонах клубів, провели офіцери британської податкової поліції (HMRC). У заяві поліції говориться, що до розслідування залучені французькі органи правопорядку, а арешти і обшуки також проводилися на території цієї країни.

"Під час обшуків були арештовані кілька людей, які мають відношення до футбольної індустрії. Вони підозрюються в шахрайстві в області національного страхування і несплату прибуткового податку", - йдеться в заяві.

Були вилучені ділові записи, фінансові звіти, комп'ютери і мобільні телефони.

"Всього протягом декількох місяців велося слідство стосовно 43 гравців, 12 клубів з різних британських ліг і 8 агентів", - говориться в заяві Британського податкового управління.

Чарнлі був призначений на посаду керуючого директора "Ньюкасла" в 2014 році.

Нагадаємо, нещодавно футбольний клуб "Ньюкасл Юнайтед" забезпечив собі вихід з другого за значимістю дивізіону чемпіонату Англії (Чемпіоншип) і гарантував собі повернення до Прем'єр-ліги (АПЛ).