ua en ru

Арешт даних за справою Януковича не вплине на роботу мобільних мереж, - провайдери

Арешт даних за справою Януковича не вплине на роботу мобільних мереж, - провайдери Фото: мобільні оператори прокоментували рішення про арешт даних

"Укртелеком" і МТС прокоментували рішення Печерського суду столиці

Мобільні оператори, дані на серверах яких були заарештовані судом за справою екс-президента України Віктора Януковича, запевнили клієнтів у тому, що це ніяк не вплине на якість обслуговування. Про це повідомили посадові особи "Укртелекому" і МТС у коментарі РБК-Україна.

Директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов заявив, що компанія зрозуміло виконає судове рішення, оскільки воно не суперечить чинному законодавству та є обов'язковим до виконання кожним телеком-оператором.

"Укртелеком" і "ТриМоб", у відповідності з чинним законодавством, виконають рішення суду. Надання доступу до даних у відповідності з рішенням суду, передбачене чинним законодавством та є обов'язком телеком-операторів", - сказав він.

При цьому Шуранов підкреслив, що на якість послуг, що надаються, це ніяк не вплине, оскільки мова йде про дані минулих періодів, які повинні бути захищені від змін і знищення.

У свою чергу, начальник відділу зв'язків з громадськістю Vodafone (МТС) Вікторія Рубан також запевнила абонентів у тому, що на них це ніяк не вплине, оскільки проблема є суто технічною і пов'язана з забезпеченням роботи правоохоронців з даними зі строком давності більше 3 років.

"На абонентів це ніяк не вплине, адже ситуація чисто технічна, полягає у технічному забезпеченні роботи слідчих органів з даними зі строком давності більше 3 років", - сказала Рубан.

Вона також підкреслила, що, незважаючи на те, що таке рішення суперечить нормам Цивільного Кодексу, законів України "Про телекомунікації" та "Про захист персональних даних", згідно з якими, мобільні оператори зобов'язані знищувати такі дані, МТС отримала законну можливість зберегти їх для користі слідства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справі Януковича заарештовані дані на серверах найбільших мобільних операторів України.