ua en ru

Арбітр Вакс не був призначений на жоден матч чемпіонату України

Арбітр Вакс не був призначений на жоден матч чемпіонату України Фото: Юрій Вакс (shakhtar.com)

Він також пропустив робоча нарада арбітрів ФФУ

Арбітр української Прем'єр-ліги (УПЛ) Юрій Вакс, який разом з ще одним рефері - Анатолій Жабченко виявився замішаний у скандалі з наявністю у них російських паспортів, не був призначений на жоден матч під егідою Федерації футболу України (ФФУ) у новому сезоні. Про це повідомляє телеканал "Футбол 1".

Напередодні він також був відсутній на нараді футбольних арбітрів у столичному Будинку футболу, що, за даними видання, швидше за все означає, що 41-річний суддя завершив свою професійну кар'єру.

При цьому, варто відзначити, його прізвище, як і раніше присутня у списку арбітрів УПЛ на сезон 2017/2018. ФФУ офіційно це не коментувала.

41-річний Юрій Вакс почав працювати на матчах другої ліги в 2002 році, а з 2007 року судить матчі елітного дивізіону чемпіонату України. При цьому кар'єру арбітра із Сімферополя регулярно супроводжували скандали.

Нагадаємо, призначений головним арбітром на поєдинок Суперкубка України між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" Анатолій Жабченко відмовився судити матч.