ua en ru

Арбітр двічі змінив рішення у матчі Франції та Іспанії завдяки відеоповтору

Арбітр двічі змінив рішення у матчі Франції та Іспанії завдяки відеоповтору Фото: товариський матч збірних Франції та Іспанії

Двічі від використання відеоповторів у грі постраждала збірна Франції

У товариському матчі між футбольними збірними Франції та Іспанії двічі змінювався рішення головного арбітра завдяки відеоповтору. Про це повідомляється на сайті УЄФА.

На 48 хвилині матчу Антуан Грізманн забив гол. Спочатку головний арбітр зустрічі не зарахував м'яч і французи навіть встигли відсвяткувати гол. Але потім після переговорів з видеоарбитром гол був відмінений через офсайд, який стався на кілька секунд раніше.

У другому випадку на 78-й хвилині арбітр, навпаки, не зарахував гол іспанського футболіста Деулофеу через офсайд, але після перегляду повтору гол був зарахований.

Телеканал ITV підрахував, що головному арбітру матчу Феліксу Цвайеру знадобилося 40 секунд, щоб поспілкуватися з відеоассістентом і ухвалити рішення в другому таймі.

Товариській поєдинок між футбольними збірними Франції та Іспанії закінчився перемогою іспанців 2:0. Голи забили Давід Сільва (68, пенальті) і Деулофеу (77).

На початку березня минулого року Міжнародна рада футбольних асоціацій, відповідальний за зміни правил гри, схвалив тестування видеоассистентов головних суддів. Система впроваджена в тестовому режимі на випробувальний термін на два роки в чемпіонатах не з числа провідних.

Нагадаємо, президент УЄФА Александер Чеферін каже, що в УЄФА не мають наміру поки що використовувати відеоповтори під час поєдинків.