ua en ru

В АПУ визнали, що російські соцмережі на 100% заборонити не можна

В АПУ визнали, що російські соцмережі на 100% заборонити не можна Фото: Дмитро Шимків

Шимків заявив, що падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу спецслужбам РФ

В Адміністрації президента України визнали, що російські соцмережі на 100% заборонити не можна. Про це заявив заступник глави АПУ Дмитро Шимків під час круглого столу в "Українському інституті майбутнього", повідомляє "112 Україна".

"Дійсно на всі 100% заборонити не можна і це факт. Системи блокування існують на рівні url, дуже примітивно і просто, на рівні dns. Є питання аналізу трафіку, це вже складніше", - повідомив Шимків.

При цьому, заступник голови АПУ зазначив, що падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу спецслужб Російської Федерації.

Також Шимків заявив, що на сьогодні спостерігається відтік російських користувачів соцмереж, зокрема, "Вконтакте".

"VPN і TOR вибирають багато ваших даних, зокрема геолокацію. І факт, що це обмежує можливість збору даних російськими спецслужбами. Це питання обмеження аудиторії у тому числі. Для нас важливо зменшення обсягу аудиторії і для нас я вважаю досягненням - зменшення обсягу аудиторії", - додав Шимків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив Раді Європи, чому Україна заблокувала російські соцмережі. Зокрема, він зазначив, що в рамках гібридної війни Росія інструменталізувала інтернет, і, зокрема, соціальні мережі.