ua en ru

В квітні-травні клієнти "Чернігівгаз Збуту" в 1,5 рази збільшили споживання

В квітні-травні клієнти "Чернігівгаз Збуту" в 1,5 рази збільшили споживання Газова труба (УНІАН)

Зростання споживання пов'язане з його здешевшанням

За два місяці весни клієнти ТОВ "Чернігівгаз Збут" використали майже 31 млн куб. м газу, що на 48% більше, ніж торік. В травні під час похолодання тимчасово опалювати оселі газом було майже в п'ять разів дешевше, ніж електрикою.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Обсяги спожитого газу цієї весни були вищими, ніж зазвичай, в тому числі через карантин, під час якого люди перебували вдома і частіше користувались газом. По закінченню опалювального сезону газоспоживання, порівняно з квітнем-травнем 2019 року, загалом збільшилось на 10,1 млн куб. м", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили на необхідності своєчасно розраховуватись за спожитий газ.

"Хоча під час карантину був запроваджений мораторій на нарахування пені і штрафів та відключення газу за борги, але необхідність своєчасно розраховуватись за житлово комунальні послуги законодавством не скасована. Так само не передбачене і відтермінування сплат на час карантину. Заборгованість тягне за собою відключення від цих послуг після закінчення карантину", - йдеться у повідомленні.

Сплатити за газ можна дистанційно за допомогою онлайн-сервісів 104.ua: особистого кабінету на сайті 104.ua, чат-боту 7104ua у Viber чи Telegram, мобільного додатку 104Mobile для Android, мобільного додатку 104Mobile Light для iPhone.

"Також була розроблена експрес-реєстрація, яка дозволяє створити особистий кабінет на сайті 104.ua всього за один дзвінок. Для цього потрібно подзвонити з мобільного телефону до контакт-центру за номерами 067 65-64-104 або (0462) 61-63-04 і повідомити оператору номер особового рахунку (він є у квитанції кожного клієнта). Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач в СМС отримає логін та пароль до нього. Завантажити рахунки для оплати послуг, не чекаючи на паперові, можна в особистих кабінетах на сайті 104.ua та у viber-боті 7104", - йдеться у повідомленні.