ua en ru

Apple зосередилася на розробці технології самокерованих автомобілів

Apple зосередилася на розробці технології самокерованих автомобілів Фото: Тім Кук (apple.com)

Кук підтвердив розробку автономних систем для автомобілів в Apple

Генеральний директор американської корпорації Apple Inc. Тім Кук заявив, що компанія зосередилася на розробці самокерованих автомобілів. Про це повідомляє Bloomberg.

"Ми фокусуємося на автономних системах. Це - основна технологія, яку ми вважаємо дуже важливою. І це, ймовірно, один з найбільш складних проектів, над якими треба працювати", - заявив Кук.

Згідно з інформацією видання, Apple спочатку намагалася побудувати свій власний автомобіль, перш ніж підкоригувати ці амбіції в минулому році, щоб визначити пріоритетність базової технології автономного водіння.

Кук також був оптимістичним щодо перспектив для електромобілів, ринок, який минулого тижня допоміг Tesla Inc. стати четвертим за величиною виробником автомобілів в світі за ринковою капіталізацією.

"Це чудовий варіант, щоб не зупинятися на заправній станції або бензоколонці", - резюмував гендиректор Apple.

За словами джерела Bloomberg, півдюжини автомобілів таємно перевіряли автономні технології на дорогах загального користування в районі затоки Сан-Франциско і навколо нього. Проте, в прес-службі Apple відмовилися відповісти, як довго компанія проводить дорожні випробування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Apple офіційно отримала дозвіл від Державного департаменту автомобільного транспорту випробування автомобілів з автопілотом в штаті Каліфорнія, США.