ua en ru

Apple MacBook: полные технические характеристики новинки

Apple MacBook: полные технические характеристики новинки Фото: новий MacBook від Apple

MacBook став ще тонше і отримав сенсорний Touch Bar зі сканером відбитків пальців

27 жовтня було презентовано новий Apple MacBook Pro. Технічні характеристики, фото, відеоогляд новинки на РБК-Україна.

Apple MacBook Pro: "розкриває таланти з першого торкання"

Представлений ноутбук від Еппл став найтоншим і найбільш легким в лінійці MacBook. Його товщина склала 14,9 мм при вазі в 1,37 кг в 13-ти дюймовій версії, 15,5 мм і 1,83 кг - товщина і вага MacBook з 15 '' екраном.

Чим здивує MacBook Pro - відео-презентація гаджета:

До замовлення ноутбук буде доступний в кольорах: сріблястому і темно-сірому. Працювати з новим гаджетом стало ще простіше. Замість звичних кнопок F1-F12 над клавіатурою з'явилася сенсорна панель TochBar, інтерактивні кнопки якої змінюються в залежності від використовуваних програм.

Apple MacBook Pro: характеристики і функції OLED-панелі

Функціональні кнопки над клавіатурою в новій моделі MacBook Pro замінені на сенсорну панель. Це Retina-дисплей, на який виводяться кнопки різних команд, в залежності від того, який з додатків активний.

 у сенсорному тачбарі можна вибрати емодзіФото: у сенсорному тачбарі можна вибрати емодзі

На ньому також можна вибирати закладки веб-сторінок, керувати режимом перегляду фотографій, вставляти емодзі. Крім цього, на тачбарі є сканер відбитків пальців Touch ID, який забезпечує безпеку користувача. За допомогою цієї функції можна входити в обліковий запис без введення логіна і пароля, а також працювати з сервісом Apple Pay.

можливості TouchBar

Фото: можливості TouchBar

Apple MacBook Pro: технічні характеристики

На презентації були представлені три моделі ноутбуків. У наймолодшій немає ні тачбара, ні Touch ID. У ній встановлений двоядерний процесор Intel Core i5 з тактовою частотою 2,0 ГГц, 8 ГБ оперативної пам'яті, флеш-накопичувач на 256 ГБ і відеокарта Intel Iris Graphics 540.

MacBook Pro характеристики моделейФото: MacBook Pro характеристики моделей

Модифікація 13-ти дюймового MacBook Pro з TochBar включає двоядерний процесор Intel Core i5 на 2,9 ГГц, 8 ГБ оперативної пам'яті, внутрішню пам'ять на 256 ГБ і відеокарту Intel Iris Graphics 550.

Сама просунута версія - 15-дюймовий MacBook Pro. Характеристики моделі: чотирьохядерний процесор Intel Core i7 з тактовою частотою 2,6 ГГц, 16 ГБ оперативної пам'яті, флеш-накопичувач на 256 ГБ і відеокарта Radeon Pro 450 з 2 ГБ пам'яті.

У новий MacBook Pro можна встановити SSD-диск об'ємом до 2 терабайт, що збільшить його продуктивність, в порівнянні з минулими моделями. 15-дюймовий MacBook Pro обробляє тривимірну графіку на 130% швидше, його ігрова продуктивність вище на 60%, при редагуванні відео - на 57%.

MacBook Pro відеоогляд новинки:

MacBook Pro: огляд поліпшених параметрів

Динаміки гаджета стали значно голосніше. Завдяки впровадженню нового інженерного рішення, було розширено динамічний діапазон. Тепер звукова система безпосередньо підключається до каналу живлення. Розробники стверджують, що MacBook Pro відмінно підходить для створення і монтажу музики.

Екран ноутбука став наполовину яскравіше і контрастніше і може відображати на 25 відсотків більше кольорів. При цьому енергоспоживання знизилося. До того ж, без підзарядки MacBook Pro зможе працювати протягом 10 годин.

Apple MacBook Pro - фото і зображення на екрані стали більш яскравими

Фото: Apple MacBook Pro - фото і зображення на екрані стали більш яскравими

Порти для підключення пристроїв ноутбука - це чотири роз'єми Thunderbolt 3 USB Type-C. Також в новій моделі залишився стандартний аудіороз'єм 3,5 мм, якого вже немає в iPhone7. Роз'єми для USB, HDMI і слот для SD-карт в презентованому MacBook Pro відсутні. Крім цього тепер, щоб зарядити айфон від Apple MacBook, доведеться купувати спеціальний адаптер.