ua en ru

Apple і Nokia планують брати участь у купівлі телекомунікаційної InterDigital, - джерело

Apple Inc, Nokia, Qualcomm Inc, а також ряд інших hi-tech компаній розглядають можливість оприлюднення заявок на покупку виробника телекомунікаційного устаткування InterDigital Inc. Про це пише Reuters з посиланням на джерела, близькі до ситуації.
Ключовий потенційний покупець - Google Inc офіційно не відмовився від участі в аукціоні, проте неясно, чи буде боротися за покупку фірми.
InterDigital виставлена на аукціон в період, коли найбільші виробники телефонів і мобільних комп'ютерів полюють за патентними портфелями у телекомунікаційній індустрії.
Нагадаємо, раніше Google купила Motorola Mobility Holdings Inc за 12,5 млрд дол, що спровокувало падіння акцій InterDigital на 23% на початку поточного тижня.
Присутність Google на аукціоні може бути вирішальним фактором для визначення ціни InterDigital, відзначив аналітик Deutsche Bank Брайан Модофф.
"Проблема InterDigital в тому, що Елвіс пішов з вечірки", - додав він.
Деякі аналітики відзначають, що InterDigital володіє одним з кращих патентних портфелів на ринку, після того як збанкрутіла Nortel Network продала свої патенти консорціуму на чолі з Apple і Microsoft Corp.
Google прагне завоювати значну частку ринку смартфонів, однак йому заважає недостатня кількість патентів на технології у сфері мобільної телефонії.
Поява і швидке розширення ринку планшетних комп'ютерів і смартфонів призвело до загострення патентних війн, особливо навколо програмної платформи Android від Google, на якій побудований планшет Samsung Galaxy 10.1.