ua en ru

Apple додасть до iPhone можливість жертвувати органи

Apple додасть до iPhone можливість жертвувати органи Фото: СЕО Apple Inc Тім Кук (Engadget)

Apple у такий спосіб планує простимулювати власників "яблучних" гаджетів реєструватися у якості донорів органів

Представники американської IT-корпорації Apple Inc заявили про намір додати до списку опцій свого флагманського смартфона iPhone на iOS 10 функцію, за допомогою якої можна буде дати згоду на донорство внутрішніх органів у разі смерті. Про це повідомляє сьогодні агентство Associated Press.

Як зазначається, Apple у такий спосіб планує простимулювати власників "яблучних" гаджетів реєструватися в якості донорів органів.


Apple додасть до iPhone можливість жертвувати органи

Володарям "айфонів" пропонують увійти в мобільний додаток Health і ввести дані про стан свого здоров'я.

За словами гендиректора Apple Тіма Кука, онлайн-сервіс Health допоможе вирішити проблему з нестачею донорських органів, тоді як сама ідея про подібну електронної послузі з'явилася після смерті засновника "яблучної" корпорації Стіва Джобса.

Apple додасть до iPhone можливість жертвувати органи

Як відомо, Джобсу свого часу довелося довго чекати донорську печінку (liver transplant) у 2009.

Apple додасть до iPhone можливість жертвувати органиФото: додаток iPhone's Health app на з'явиться на новій операційній системі американської корпорації "Епл Інк" iOS 10 (прес-служба Apple Inc - APPL)

В цілому, як уточнили у прес-службі Apple, відповідне програмне забезпечення (ПО) з функцією реєстрації в національному реєстрі донорів США компанія Apple обіцяє випустити вже цієї осені.

Нагадаємо, напередодні корпорація Apple змусила інженера видалити відео про ремонт MacBook. Раніше повідомлялося, що американець зажадав від Apple 10 мільярдів доларів за "винахід iPhone".