ua en ru

АПК України потребує істотного підвищення якості продукції, - Янукович

Агропромисловий комплекс України потребує істотного підвищення якості продукції. Про це сьогодні повідомив Президент України Віктор Янукович під час відкриття Всеукраїнської агропромислової виставки "АгроЕкспо" в Кіровограді, передає прес-служба глави держави.

"За рахунок українського сільського господарства ми забезпечуємо не лише потреби внутрішнього ринку, а й постійно нарощуємо поставки продовольства та сільськогосподарської сировини на зовнішні ринки", - підкреслив Янукович.

На переконання Президента, розвиток агропромислового комплексу потребує впровадження нових технологій, технічного переоснащення підприємств, а також істотного підвищення якості продукції.

Крім того, Янукович сьогодні взяв участь у церемонії відкриття Світловодського річкового терміналу в Кіровоградській області.

"Цього року ми зібрали 58 млн тонн зерна, що стане рекордним урожаєм за всі роки незалежності", - сказав Янукович. - "Переконаний, що Україна й далі зміцнюватиме свої конкурентні позиції у світі як житниці Європи та потужного експортера зернових".

У зв'язку з цим, глава держави підкреслив, що для виконання цього завдання необхідно докласти вагомих зусиль для розбудови системи річкових та морських припортових елеваторів. "Відкриття Світловодського річкового терміналу є важливим кроком у цьому напрямі", - зазначив Янукович.

На думку Президента, інвестиції в розвиток інфраструктури аграрного ринку, в елеваторні комплекси - це інвестиції в майбутнє.