ua en ru

Апеляційний суд підтвердив зобов'язання "Держгеонадри" продовжити ліцензії "Укрнафті"

Апеляційний суд підтвердив зобов'язання "Держгеонадри" продовжити ліцензії "Укрнафті" Фото: Київський апеляційний адмінсуд (скріншот hromadske.ua)

Рішення Апеляційного суду набуло чинності 3 квітня 2018 року

Київський апеляційний адміністративний суд на початку квітня прийняв постанову, якою залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду столиці про зобов'язання "Держгеонадри" продовжити 11 ліцензій "Укрнафті". Про це сказано в повідомленні прес-служби "Укрнафти".

Відзначимо, що Окружний адмінсуд задовольнив позов ПАТ "Укрнафта" про визнання протиправною бездіяльності Державної служби геології і надр щодо неприйняття рішення за результатами розгляду заяв компанії про продовження терміну дії 11 спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів.

"Мова йде про ліцензії, термін дії яких закінчується у першому півріччі 2018 року і які дають компанії право на видобуток вуглеводнів Росільнянского, Турутінского, Миколаївського, Луквинського, Довбушансько-Бистрицького, Орів-Улічнянского, Долинського, Струтинського, Спаського, Пасічнянського і Андріяшівське родовищ", - сказано в повідомленні прес-служби.

Так, рішення Апеляційного суду вступило в законну чинності 3 квітня 2018 року.

У компанії додали, що в разі подальшого ухилення Держгеонадр від виконання судового рішення ПАТ доведеться звертатися до Державної виконавчої служби з метою примусового виконання рішення.

Нагадаємо, в березні Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем чиновниками Державної служби геології та надр України.