ua en ru

Апеляційний суд залишив у силі вирок директору банку про позбавлення волі на 7 років за фінансові махінації

Апеляційний суд Київської області залишив у силі вирок Яготинського районного суду, яким до семи років позбавлення волі засуджено директор відділення кредитної спілки "Довіра" у м. Березань. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської обл.

Керівник визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 КК України, тобто у службовому підробленні та ч. 5 ст. 191 КК України, тобто у заволодінні і привласнені чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Встановлено, що директор, зловживаючи своїм службовим становищем, регулярно фальсифікував депозитні договори. Він вказував фіктивні відомості про внесення членами кредитної спілки в касу відділення своїх коштів. Зокрема, директор в документах зазначав значно меншу суму, ніж була внесена. Таким чином, він приховував реальні суми грошей, які вносили клієнти на депозитний рахунок кредитної спілки.

Щоб не помітили злочинних дій, директор відсторонив від роботи касира і особисто виконував його обов'язки.

За скоєне підсудний отримав покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на два роки і шість місяців.

Баришівський міжрайонною прокуратурою підтримано державне обвинувачення у цій кримінальній справі. У судовому засіданні вина чоловіка в інкримінованому йому злочині повністю доведена.