ua en ru

Апеляційний суд залишив Мартиненко на поруках

Апеляційний суд залишив Мартиненко на поруках Фото: Микола Мартиненко (УНІАН)

Суд Києва відхилив скаргу САП

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і залишив колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на поруках народних депутатів і міністрів, передає кореспондент РБК-Украина.

"Скаргу прокупроров САП залишити без задоволення. Рішення Солом'янського суду залишити в силі", - сказав головуючий суддя Присяжнюк.

"Ми вважаємо, що підозра обґрунтована. Ті ризики, які описані нами свідчать про те, що запобіжний захід пана Мартиненка обрано дуже м'якою", - сказав прокурор Роман Симкив.

Також на думку прокурорів, Мартиненко може використовувати соціальні мережі та ЗМІ, щоб впливати на громадську думку і звинуватили захисників в неналежній поведінці.

Зазначимо, що САП просить призначити Миколі Мартиненку альтернативну запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 300 млн грн. У свою чергу, адвокати запевняють у тому, що Мартиненко не збирається виїжджати за межі України і ризики - надумані.

"Ця апеляційна скарга може бути чим завгодно - але не апеляційною скаргою по суті. Прошу залишити рішення Солом'янського суду без змін", - сказав адвокат Ігор Черезов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Апеляційному суді Києва почалося засідання з розгляду скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову від арешту Миколи Мартиненка.